Zdravím,
prosím o radu, nejlépe někoho z osobní zkušenosti.
Nyní mám e36 320i r.v. 1998 (
http://socom.rajce.idnes.cz/BMW_320i/), výbava individual, chci novější, tahle je sice velice povedená, ale trávím v autě hodně času a hodně cestuji, tudíž bych chtěl novější a méně žravou. Byla zde v bazaru, nakonec si ji ode mne koupí kamarád.
Co místo ní? Rozpočet okolo 300tis. Rozhodně kombi. Tzn. E46, nebo E91, nebo 2004 (E60?) 5tku? Diesel nebo benzin? S ohledem na následnou cenu servisu, díly na e46 by měly být podobně jako na E36, ale co E91 nebo 5tka? řadu 5 asi jedině 530d, je to už dost veliké a těžké auto a benzin by asi dost bral. Trochu se obávám koupě jetého dehtu, abych si nenaběh. Samozřejmě vím že benzin je benzin, kor v 6ti válu.
Víte jak je na tom se spotřebou benzin v E46 nebo E91, např. 325i E91, snížila se spotřeba nějak razantně nebo je to furt žíznivé. Se svou E36 jezdím dl.průměr cca 10l.
Čekám že mi někdo napíše at si koupim passata nebo octavii, že to bude stát méně za díly, nechci. Měl jsem nutkání koupit jinou značku, koukal jsem po mazdě 6, svězl jsem se modelem 2008, dobré auto, pasatem taky, 2010 120kw 4motoin R36packet máme ve firmě, taky to není ono. Takže to musí být zas bawec...
Předem děkuji za rady, názory a zkušenosti
Jakub Uli