Pridám taktiež svoje BMW. Je to E34 525i s Vanosom z roku 1993. Má za sebou nejakých 241 000 km, vyzerá to že reálnych. Kupované v Nemecku a do roku 2004 servisované poriadne v autorizovanom servise pri Drážďanoch. Je to dosť vysoká výbava, chýba viac-menej len samosvorný diferenciál, veľký BC, drevo, pamäť v sedačkách, vyhrievanie aj vzadu a odkladacia priehradka v zadnej lakťovej opierke. Potom už len zbytočnosti ako Nivo alebo autotelefón. Všetko zatiaľ funguje, vrátane tempomatu, parkovacích senzorov atď. Vymenil som zatiaľ zavesenie prednej nápravy, brzdy, olej, filtre, vyhodil som dofušované xenóny a nahradil sériovými svetlami. Poriešil som nejakú hrzdu, v rámci ktorej sa mi "podarilo" zamatniť zadné dvere (matný lak), čiže ma čaká leštenie.

Veľa radosti mi však nerobí. Blbne ľavé stretávacie svetlo (stráca kontakt, už som to poriešiel ale sem-tam ešte zvykne), občas sa zasekáva šíber aj keď som ho namazal. Stráca sa mi voda z chladiaceho systému, každý mesiac musím dolievať nejaké 2-3 litre. Motor začal pri štartovaní triasť, asi minútku a potom sa ukľudní. Bolo mi povedané, že to môže byť sanie, ešte som ale nemenil sviečky. A posledný problém je, že mierne ťahá doľava. Geometria bolo robená, ale asi dosť naprd, nebol som pri tom a na papiery to vyzerá celé rozladené. Potom ešte pripadajú do úvahy nevyvážené disky. Dosť ma to serie, jednu vec opravím, ďalšia vyskočí. Som zvedavý koľko ešte potrvá kým už budem len tankovať a jazdiť.