Demostenes píše:
2jena: Hezka teoerie, praxe je uplne jina., vrati ti ho naboreny, s poskrabanym interierem, pripadne za banalni upravy si reknou 60k. Znam takove historky, kdy si cesky autorizovny servis (autec) rekl za neco 60k, jo pane, to vite, to se musi vymenit cela ridici jednotka a v nemecku to vyresili za dve minuty upravou SW a jeste to udelali zadara, protoze to byla banalita. Oni sice maji normy na prace, ale nic jim nebrani si vymyslet, co vsechno tam delali, pripadne delat veci, co vubec nemusi. Je daleko vyhodnejsi vymenit celou palubni desku, nez jednu zarovicku, maji z toho vic penez. Neznam nikoho, kdo by mel s autorizovanym servisem dobre zkusenosti (a se servisy obecne). Tohle je CR.
Promiň draku,také znám takové historky všichni je známe......-historky z vyprávění o tom jak kámoše kámoš,ppř. jeden známej ......bla...bla...bla!!! Zkusím k tomu něco dodat z pohledu toho co tu práci (kámoše známího BMW XY) dostane k rukám. !!!Píši za sebe,nemohu za každého dát ruku do ohně a ani ho hlídat u práce!!!
Takže " Auta maji na tachaci o par stovek km vice nez kdyz jsi je tam vezl" - pokud se dělá např. program EGS (převodovka automatická) kde se nulují naučené adaptace na tov. nastavení,je potřeba skušební jízdou tu převodovku nějaké taky naučit a to jak do sportovna,tak do plynulého podřazování před semaforem. Trasa za mě bývala AuTec=Beroun a zpět! Jako mechanik máš přesně v mapě vymezené trasy jelikož jsou pojištěny pro kdyby něco a když pojedeš mimo tyto dané cesty a někde to pleskneš,máš za 1. big problem a za 2. co splácet za způsobenou škodu. Nevím o nikom,kdo by jsi to lajsnul a hlavně nejde na 1.hod odject někam s autem a vrátit se pomasírovanej zpět jako by nic! Na to je tam moc očí a hlavně mistr kterej ví a to přísahám o tom kdo,kdy,co,do kdy,atd. naprosto vše a po cca 30min. co odjedeš tak ti volá kde jako že do píči jseš!!!! Story o Xstovkách km. osobně nevěřim! To samé o tom že ti vrátěj nabouraný auto. Naopak jsem zažil kdy si nějakej vychcanej zákazník vsugeroval přelud o rejze na nárazníku co je evidentně staršího data pořízení že to tam nebylo a kdesi-cosi a to píšu z osobní zkušenosti!!!
No,poškrábanej interier....my v těch kárách rozhodně nic nestěhujem a téměř každý auto jde po servisu do ruční myčky na očistu IN a OUT a předává se v čistém stavu (samozřejmně je to gratis,od toho origo servis)
"si řekli 60tis. za něco v AuTecu a v D přehráli SW za 2min a grátis" - Proboha co to bylo za jednotku za ty prachy??? Tolik nestojí žádná ani na new 7mu! Podle mě je to další kec kámoše kámoše a když to vemu logicky....tak drahá jednotka by přišla tak do E60,E65,M5/6,apod nejspíš. V E46,E38/9 se to rozhodně nacházet nebude! Pak mi nejde ale do hlavy jak v D stihli za 2min ten SW přehrát,protože i např. denní svícení na E60 se programuje tak 2 a více hodiny!!! Za 2min ti ani nestihne se přihlásit k vozu diagnostika a načíst všechny ty jednotky!!! Já říkám že je to něčí další nesmysl z mnoha historek!!! Co máme dál????
"Oni sice maji normy na prace, ale nic jim nebrani si vymyslet, co vsechno tam delali, pripadne delat veci, co vubec nemusi." - No.......v origo servise jsou prostředky na to,jak se dobrat k tomu co opravdu špatný je a co je potřeba konkrétně vyměnit....to ti napíše diag. GT1 v průfplanu stylem:chyba tam a tam,zkontroluj to a to,jak to dopadlo,je to tam ok nebo ne,pak dle situace klikneš na buď ano nebo ne a pak zase kontroly a otázky a finále je verdikt: To a to je v piči-vyměnit!!! jasně,stane se že je něco navíc,ale max. 1x za 10let
Technik co pak počítá tu zakázku taky není blbej a těžko ti sežere u závady na ABS že bylo nutné vyměnit jak čidlo,tak jednotka a brzdovej válec u posilovače! Taky jsem dělal v neorigo servisech a tam tě spíš potká to že se mění,mění až se najde
Dotazy?????????????????