BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je pon črc 07, 2025 7:22 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: 540i e34 někde bude menší zádrhel
PříspěvekNapsal: čtv úno 04, 2010 11:25 pm 

Chlapci tak tu mam problem s motorem na mé M60B40. Už se mi to stalo asi 5x za 1500 Km. Vždycky to bylo při plně sešlápnutym plynu.
Motor se vypnul. Stejně jako kdybych otočil klíček a vypnul ho. Naskočil až při úplnym ubráni a opětovnym sešlápnuti plynu. V zásadě nejde o nic tak hroznýho protože to udělá 1x za 300km ale ten moment je to trochu nepříjemný. Bud stačí jen plyn odšlápnout a zase hned zašlápnout a nebo přeřadit víš.
Vrtá mi hlavou čim by to mohlo být a zatim nevim kde začít pátrat.
Je mi ale už ted jasný, že to bude běh na dlouhou trať na tohle přijít, protože než já najedu 300 km tak to trvá týden - 14 dní.
Děsí mě špatný kontak někde bůhvíkde :roll:

PříspěvekNapsal: čtv úno 04, 2010 11:51 pm 

V první řadě projdi komplet zapalovací okruh, od svíček až k řj. Na 90% bude chyba v tom.
Ještě mě napadá benzínové čerpadlo, něco podobného mi kdysi jedno BMW dělalo. Čerpadlo se prostě na pár okamžiků zastavilo, hned zas běželo dál. Jediné, jak na to přijít je třeba si půjčit jiné, přehodit a chvíli jezdit.
Smozřejmě předpokládám, že na dignostice jsi byl a nic, pokud ne, tak začni tam :-)

PříspěvekNapsal: pát úno 05, 2010 4:20 pm 

archeolog píše:
V první řadě projdi komplet zapalovací okruh, od svíček až k řj. Na 90% bude chyba v tom.
Ještě mě napadá benzínové čerpadlo, něco podobného mi kdysi jedno BMW dělalo. Čerpadlo se prostě na pár okamžiků zastavilo, hned zas běželo dál. Jediné, jak na to přijít je třeba si půjčit jiné, přehodit a chvíli jezdit.
Smozřejmě předpokládám, že na dignostice jsi byl a nic, pokud ne, tak začni tam :-)

Nene ještě sem nebyl nikde:) Ani sem nic ještě nezkoumal. Každopádně dík za rady. Všechno skontroluju, porozpojuju a očistim. Na pumpu se taky podívam jestli nemá špatnej kontakt. A když to nepomůže tak pak zajedu tam kam jezdim velmi nerad:(

PříspěvekNapsal: pát úno 05, 2010 5:26 pm 
Moderátor
Moderátor

Možná začni tím že vytaháš a seřadíš si všechny svíčky a koukneš se na barvu a opálení. pokud bude některá jiná tak to značí že buď cívka nebo svíčka jsou KO

PříspěvekNapsal: sob úno 06, 2010 4:31 pm 

Ale prdlajz to nedává logiku. proč by se měl vypnout motor kvůli jedný cívce nebo svíčce. To nedává smysl.

bmw4ever píše:
Možná začni tím že vytaháš a seřadíš si všechny svíčky a koukneš se na barvu a opálení. pokud bude některá jiná tak to značí že buď cívka nebo svíčka jsou KO

PříspěvekNapsal: ned úno 07, 2010 2:21 pm 

máš dost oleje v automatu? jesli teda automat máš ...

PříspěvekNapsal: ned úno 07, 2010 3:00 pm 

Jestli si dobře vzpomínám,tak je to manuál....

PříspěvekNapsal: ned úno 07, 2010 3:28 pm 

Je to manual. Budu se s tim zabývat až bude lepší počasí. Ted v tom mrazu na to kašlu. Nemam kde se v tom vrtat jedině venku a to se moc ted nedá:)
Ona je to taková závada co téměř nevadí a jen tak se neprojeví. Blbý by ale bylo kdyby se to stalo v kritickou chvíli jako je předjíždění natěsno. Já tak sice nepředjíždim ale takových únikových situací může nastat víc.

PříspěvekNapsal: ned úno 21, 2010 1:58 am 

Tak snad už to bude ok:) Protože se závada začala objevovat stále častěji tak mě to donutilo se jednak objednat na diagnostiku a dneska odpoledne sem všechny kontakty kolem motoru rozpojil a prostříkal je kontakotolem. Vzal sem i ridici jednotky, vsecky konektory co kde sem nasel, kontakty na relatkach hlavne to od pumpy, konektor u pumpy sem taky prostrikal. Taky sem prohlídnul jestli neni nějakej kabel poškozenej. No a nacvakal sem to zpátky a jel na výlet. najezdil sem za odpoledne 500km a ani jednou už se to nestalo. Předtim by to udělalo tak 10x. Tak doufam, že tzo bude ok. Na diagnostuku sem měl ject ve středu tak nevim jestli to mam zrušit nebo tam ject abych aspon věděl co to bylo. Prej to bude trvat 2 hodiny a nechce se mi tam moc tvrdnout.

PříspěvekNapsal: pon úno 22, 2010 3:16 pm 

elektrik píše:
Tak snad už to bude ok:) ... Prej to bude trvat 2 hodiny a nechce se mi tam moc tvrdnout.

2h :shock: ... diagnostika je na počkání cca do 30ti min ... :roll: ... co ti s tim budou dělat? měnit motor?

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]