BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je sob čer 07, 2025 5:54 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: BMW e34 520i vanos za jizdy škube
PříspěvekNapsal: pon dub 08, 2013 11:01 pm 

Zdravím koupil jsem si bmw e34 520i vanos s roku 1993 a chvíli s ním jezdil. Auto jezdilo perfektně motor běhal jak hodinky ale měl jsem horší výfuk a věděl jsem že lambdu budu muset také vyměnit. Když jsem tedy koupil nový výfuk s lambdou hodil jsem to na auto a jel projet za studena motor krásně chodil všechno bez problémů. Ale po té co se zahřál tak mi při otáčkách zhruba 1900 až 2300 auto začalo nehorázně škubat po zastavení i volnoběh kolísal od 500 do 1000 s autem se dost obtížně jezdí protože to jede akorát ve vyšších otáčkách a spotřeba se mi vyhoupla až skoro ke 20l/100 km před výměnnou lambdy a výfuku jezdilo za nějakých 12l/100km což jsem připisoval právě lambdě a horšímu výfuku. Auto jsem nechal přes noc stát a ráno zkusil znovu projet scénář se bohužel opakoval za studena krásně jel na těch 2000 otáček klidně a plynule ale jakmile se zahřál zase to škubání ... svíčky mám nové ta lambda je univerzální od bosche .... nevíte co by to pravděpodobně mohlo být ??? slyšel jsem spoustu názorů a chtěl bych ještě názor od vás na fóru .... je možné že ta lambda je špatná ?? nebo nějak špatně zapojená ?? spárování drátů jsem našel na internetu a koupil na to speciální vodotěsnou spojku délku kabelu jsem naměřil co nejpřesněji podle puvodní ..... děkuji předem za odpověď ....

Předmět příspěvku: Re: BMW e34 520i vanos za jizdy škube
PříspěvekNapsal: úte dub 16, 2013 5:33 pm 

Tak jsem byl na několika diagnostikách a našlo mi to chybu programování řídící jednotky muže to být i tím ???? Jinak s odpojenou lambdou na nouzovej režim to jede dobře bez nějakého cukání ....

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]