Tak jsem se stal zatím spokojeným majitelem E39 525TDS kombi a rovněž zatím spokojenost. Má najeto 258tis a vše vypadá původní. Servisováno pravidelně vždy po 11 - 17000Km. Pouze údaj o spotřebě 5,6 - 5,1... Němec tam měl 5,9 se mi zdá, že kecá. No uvidíme, změříme to výpočtem. Já jim dám digitální počty - fakta mě zajímají tj. co platím na účtence - optimismus mě sice těší, ale držme se faktu. Je to moje první naftové po 3 benzínových 320. U těch jsem měnil pouze klíček k zapalování, olej a jednou silentblok zadní nápravy za 4500Kč, občas tlumiče a jezdil jako prase. Benzím super mu chutnal na lehkou nohu 11 a na tu nakterou jsem jezdil (Bagánu) 15??? fakt nevím, ale svezl jsem se parádně. To už se kluci takhle nesvezete. Vždy si opakuji tu píseň.... Za mnou zněly sirény a já domu pěšky šel.... ne, ne, nikdy mě nedojeli. Tedy ani se jim nedivím já bych se taky nedohonil. S každým s těch dvou prvních aut jsem najel 250 tis Km a byly to už ojetiny. Asi jsem je používal jak se má a na co byly stavěné..... prostě vyšší rychlost a prolévat benzínem. Vždyť v originálním návodu je výslovně napsáno - nepoužívejte pro krátké jízdy a jízdu městem, po delší pomalé jízdě protočte motor na 4500 - 5500 otáček.... no aby se kluk promazal. Takže správně podle návodu. Ať to jezdí!!!!
|