BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je pon črc 07, 2025 6:58 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Unavené víko kurfu
PříspěvekNapsal: pon pro 21, 2009 5:06 pm 

Zdravím, mám e39 touring a dveře od kufru mi nechtějí moc držet v horní poloze, když je otevřu. Předpokládám že bude asi stačit vyměnit plynové vzpěry, které budou umístěné ve střeše. Nevíte někdo kolik asi tak orientačně stojí? Když už to budu muset měnit, tak nevíte někdo jak moc by bylo komplikované dodělání el. zavírání kufru na tlačítko pokud je to vůbec možné a co vše bych na to potřeboval? Máte s touto dodělávkou někdo zkušenosti? Za všechny rady a nápady díky :)

Předmět příspěvku: Re: Unavené víko kurfu
PříspěvekNapsal: pon pro 21, 2009 5:34 pm 

Kolik stojí vzpěra si najdeš na www Elitu nebo AutoKelly. Dají se i repasovat, ale moc to nedoporučuju, většinou jsou potom tak natlakované, že se musíš na víko kufru pověsit, abys ho zavřel a brzy odejdou znovu. Nové stojí od cca 2 do 5 kil za kus.

Otvírání kufru - asi myslíš odskok zámku, že když přijdeš s nákupem k autu zmáčkneš, ono to cvakne a dveře už jen zdvihneš ? Potřebuješ el.-mag. odskok, jsou na netu za pár korun, a k tomu volný kanál na dálkovém ovládání. Není to žádná věda.

PříspěvekNapsal: pon pro 21, 2009 5:57 pm 

Na E39 touring druhovýroba vzpěr není.Musíš je koupit origo.Dvě jsou tam na sklo a dvě na vrata.Doporučuji rovnou vyměnit všechny.Cena v BMW je cca 3500kč za všechny čtyři.
Co se týče aut.otevírání tak dodělání možné je,ale sere se to takže bud rád že to nemáš.

BĚŽNÝ SERVIS BMW
ex:318i e30,318is e30,318i e30,525i e34,318is e36,523iAt e39,318it e30,318it e30,316it e30,316it e30,318it e36,525iXt e34,X5 e53,330xi e46.

PříspěvekNapsal: pon pro 21, 2009 6:03 pm 

El. odskok zámku mám(chybně jsem předpokládal, že to mají všechny e39 :lol: ). Myslel jsem úplné otevření a zavření kufru na tlačítko, které je umístěné na pátých dveřích zespodu na druhé straně od zámku než je světýlko pátých dveří (prostě taková vychytávka, abych se nemusel zvedat ručně dveře :D ). Taky ještě předpokládám, že se to musí nějak doprogramovat na dálkové ovládání.

PříspěvekNapsal: pon pro 21, 2009 6:29 pm 

Jinak ty vzpěry na dveře nejsou jen obyčejnej píst, ale je tam navíc na něm pružina co tomu pomáhá. A já měl obě dvě pružiny zlomené, takže se to otevíralo hůř, ale zas tak špatný to taky ještě nebylo, jen při stání do většího kopce už to drželo jen max. v půlce otevření. Po výměně je to jde lehčej, rychleji a dveře zůstanou úplně nahoře, né o 20cm níž.
El. odskok zámku má každej e39 touring.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]