BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je pon črc 07, 2025 7:03 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: 528i E39 Par problemu do zacatku :)
PříspěvekNapsal: čtv dub 22, 2010 8:18 pm 

Zdravim...Tak vcera jsem se stal majitelem sveho prvniho BMW..Je to petka 2.8 E39...Pri koupi mela 166 000km nalitano, coz mi prijde na tenhle motor celkem malo. Auto sme si nechali nastartovat a vse predvest, vse se zdalo celkem v pohode. Jedine na co jsme byli upozorneni ze spojka je na konci sve funkcnosti, a ze pry vydrzi pri nejlepsim 1000km...zabira opravdu uplne nahore. Kdyz jsem odjizdel z bazaru, tak palivomer ukazoval 30l...rikal jsem si parada, nebudu muset hned tankovat, jenze po kilometru jizdy uz ukazoval jen 15l, za dalsi kilak uz mi svitila rezerva...Dojezd 0km, takze parada. Moje prvni zjitsena zavada ze asi bude vadny plovak, rikam pohoda...Cely vcerejsek sem stravil vozenim lidi kteri se chteli svezt konecne poradnym autem :D Takze jsem auto nesetril, ne, ze bych nekde palil gumu nebo tak, ale jel jsem z ostra, urcite me pochopite, ten zvuk toho sestivalce je proste uzasnej... :) nj, jenze vecer uz sla do kopru spojka, prokluzuje jako prase...Jsem rad ze vyjedu kopec :( Zitra jedu ke krotilovi na vymenu, tak jsem zvedavej co me to bude stat :( Jenze dalsi vec...Jeste v bazaru kdyz jsem si natocil motor a otevrel haubnu, tak vypadla ta hadice co jde od nadrzky na chladici kapalinu dal k motoru jen takove to male koleno...Takze vsude chcala voda, hadici sme opravili, bylo nam zdeleno ze auto je po vymene pumpy a ze to v servise blbe nandali...Takze jsme dolili kapalinu a nastartovali auto, pustili topeni naplno s tim ze jsme vysroubovali ovzdusnovak aby se ovzdusnil okruch...Cekali sme az zacne tect z diry voda...Ta opravdu asi po 15 minutach zacala tect, tak bylo vse v pohode, auto topi, pohoda... Ale vsera vecer se mi zacalo zdat ze auto hrozne smrdi od motoru a ze se hrozne hreje...Ale rucicka teploty je normalne na stredu...Kdyz necham auto hodinu v klidu a nastartuju, tak teplota klesne jen o malinko dolu a za chvili je zase horkej motor...A jak rikam smrdi...Kdyz otevru vicko od oleje tak se z neho lehce kouri a olej smrdi...Vypada ze je takovej nahnedlej...(podotykam ze autu nedavam zadnej kour ted, jelikoz prokluzuje spojka takze jezdim do 50km/h) Muze mi nekdo zkusit poradit co by se s tim dalo delat? Jinak motor bezi dobre, Nastartuje napoprve, drzi si cca 800ot., ktere nijak nekolisaji...Auto mel predemnou 10 let nejaky dedek, takze si myslim ze tomu ani zbytecne moc nedaval...Ma pro me nekdo nejakou radu? Jo zapomel jsem pocitac ukazuje jeste 3 zelene ctverce do vymeny oleje, mam presto vymenit?

Předmět příspěvku: Re: 528i E39 Par problemu do zacatku :)
PříspěvekNapsal: pát dub 23, 2010 8:08 am 

No těm kilometrům bych nevěřil, počítám najeto spíš 266tis. Nevím, jak to smrdí, ale podle mě by to mohla být ta spojka. Nech si vyměnit tu spojku a pak bych začal řešit další věci. No a s olejem nevím, záleží jak tomu věříš, ale asi bych ho vyměnil, je to otázka tak 1400,- kaček za full syntetiku.

PříspěvekNapsal: pát dub 23, 2010 12:38 pm 

krotila neznam ale moc lidi ho nechvali http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=29991

dal bych to pupkům http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=43157

počkat... ja mam rameček spz od Krotila... a kura! :evil: :lol:

PříspěvekNapsal: pát dub 23, 2010 1:23 pm 

Pak napiš, kolik stála ta výměna spojky a co vyměnili, jestli jen lamelu nebo komplet.

PříspěvekNapsal: pát dub 23, 2010 2:21 pm 

Hele tak nakonec nejedu ke krotilovi...Spojku budu mit v pondeli vecer novou od kamarada z Auto Kelly za 5000,- uplne novou sadu od Denza...Tak to pak necham nekde vymenit...Mazlik stoji na parkovisti, protoze uz se s tim moc jezdit neda¨, tak alespon na nem budu moct o vikenü makat :) Jinak olej necham taky udelat, ale mam otazku..kolik se ho tam leje? Staci 5L nebo mam koupit vic? :) maj akci v Hallfords...Castrol Magnatec za 650,- Full syntetika...

PříspěvekNapsal: ned dub 25, 2010 8:41 am 

Náplň je 6,5 litru oleje. Já kupuji pouze doporučený od BMW = ve specifikaci je na oleji napsáno "bmw longlife"
Např.: http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1297

PříspěvekNapsal: ned dub 25, 2010 10:46 am 

Ja jsem koupil ten castrol magnatec...byl fakt za dobrou cenu...+ filtr + cekam na spojku a pak hura servis :)

PříspěvekNapsal: úte dub 27, 2010 5:20 pm 

Tak spojka je doma, a auticko uz je u pana doktora, pry bude ve ctvrtek hotove tak doufam ze to stihnou :)

PříspěvekNapsal: úte dub 27, 2010 5:25 pm 

ke komu jsi ho dal nakonec?

PříspěvekNapsal: stř dub 28, 2010 5:31 pm 

Hele dal jsem to do servisu kam otec daval svoje naborene auto :D Vymena spojky a oleje 4000,- s tim ze jsem si olej i spojku donesl vlastni...Vcera jsem tam auto dal v 9:00 rano, dneska ve 14:00 volali ze mam hotovo...Jeste mi rekli ze mam zavadu na airbagu u ridice, ze to meli na diagnostice ale ze jinak mam auto v dobrem stavu...Pry nemam nikde driftovat abych ho nerozbil...Ale co me trapi je ze si na tu novou spojku budu muset asi hodne zvykat, protoze moje prvni jizda byla horsi nez poprve v autoskole :D Takovyho cukani :D Zabira mi hodne dole jako v tom ohybu takze strasnej nezvyk, predtim zabirala uplne nahore a hlavne byla desne tuha, ted je daleko mekci... :)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]