BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je ned čer 15, 2025 7:43 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv lis 25, 2010 9:41 pm 

Zdravím, dnes jsem koupil BMW 320 r.v 02 110KW (sedan) najeto cca 160tis... vše je super až na to že když jsem si ho přivezl domu, chcípnul jsem motor tak slyším takové divné jako bzučení asi někde za rádiem (je na cd) ale když jsem auto zkoumal na místě tak to nebylo slyšet... dnes kdyz jsem byl nakoupit tak to také dělalo ale když jsem se vrátil tak už zase ne. pak jedu domu 5min, zaparkuji a zase to "bzučelo" prosím o radu co by stím mohlo být? nebo co je za elektroniku za tím radiem ... je tam dodělávaná anténa která je přilepená na předním okně, protože prý tak co tam je originál tak nefungovala tak si myslím jestl itam neco na rádiu nezapojili špatně ?? díky moc... bojím se aby to nebylo nějaké přepětí a abych nevyhořel ...

PříspěvekNapsal: čtv lis 25, 2010 10:19 pm 

To hučení je normální - mě to dělá taky celé víc než 2roky, co mám moji 320i. Někde jsem i četl,co to způsobuje, ale už si nějak nevzpomínám. Každopádně o vyhoření strach mít nemusíš.

PříspěvekNapsal: čtv lis 25, 2010 10:29 pm 

Jo teď si vzpomínám - má to co do činění s digiklimou, myslím nějaký ventilátorek tam jede ještě chvíli po vypnutí klíčku, nebo co...

PříspěvekNapsal: pát lis 26, 2010 4:59 am 

panel digiklima žádnej ventilátorek nemá. dělá to vadnej předřadnej odpor (reostat,ježek) větráku k topení! sice neshoříš,ale dělá ti to odběry proudu když by to auto mělo bejt v klidu a jednou to nemusíš taky ráno už natočit pro vybitou baterku. Jéňa

PříspěvekNapsal: pát lis 26, 2010 8:59 am 

tak e36tka má na digi panelu ventilátorek
Obrázek

ale nedávno jsem četl na http://e46.bmwklub.cz tak tam někdo taky řešil "vrnění" digi panelu a psali taky o ventilátorku, asi to chce rozdělat a podívat se.

PříspěvekNapsal: pát lis 26, 2010 4:05 pm 

To je normální, takový to bzučení způsobuje větráček k teplotnímu čidlu, číslo dílu 67328378663. Po chvíli se sám vypne (někdy třeba i několik minut).

PříspěvekNapsal: pát lis 26, 2010 6:59 pm 

ok díky moc za rady, tak to vypadá že to tak vážné není jak jsem si myslel, až bude trochu času tak se to pokusím rozebrat... řekl bych že to zřejmě nic složitého nebude že? neznáte nějaké odkazy s obrázkami postupu např. ? díky moc ;)

PříspěvekNapsal: sob lis 27, 2010 1:11 am 

Nic,já jen že je to tady samá rada na E36ku, argument:"E36ka má větráček u digiklima, apod.
Ale pokud to dobře chápu,tak ten dotyčnej by potřeboval radu na svůj model auta a né diskusi na váš typ auta,co čtu já... tak má E46 r.v.2002!!! Jen pro upřesnění a nasměrování odpovědí správným směrem, toť vše!

PříspěvekNapsal: sob lis 27, 2010 12:48 pm 

Jéňa píše:
Nic,já jen že je to tady samá rada na E36ku, argument:"E36ka má větráček u digiklima, apod.
Ale pokud to dobře chápu,tak ten dotyčnej by potřeboval radu na svůj model auta a né diskusi na váš typ auta,co čtu já... tak má E46 r.v.2002!!! Jen pro upřesnění a nasměrování odpovědí správným směrem, toť vše!

Taky jsem mu dal odkaz na e46 forum, aby se podíval http://e46.bmwklub.cz/viewtopic.php?f=8 ... ma#p192297
A určo to nebude "ježek" jak jsi psal, ten určitě nevrní a není za panelem od klimy ;)

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]