BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je sob čer 07, 2025 7:38 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Chyba ABS u BMW E36 Touring
PříspěvekNapsal: pát pro 06, 2013 6:48 pm 

Ahoj Kamarádi, moc Vás prosím o pomoc - radu. Na přístrojové desce se mi rozsvítila kontrolka ABS a protiprokluzu. Kontrolky někdy zhasnou, týden to dá pokoj a po čase se znovu rozsvítí. Někdy zhasnou, chvíli s tím jezdím, pak někde přibrzdím, cítím jak zapne ABS a kontrolky se znovu rozsvítí. Teď to svítí týden v kuse, zkoušel jsem odpojit baterku, marně. Dnes jsem s tím byl v servisu v Kolíně, na diagnostice ( MULTI - DIAG ) a diagnostika psala poruchu čidla na pravém předním kole, když se ale dalo auto na hever a kolem se točilo, čidlo posílalo údaje. Na diagnostice chyba nešla smazat. Moc Vás prosím o radu, nebo vlastní zkušenosti z praxe, jsem z toho neštastný. Děkuju Pavel

Předmět příspěvku: Re: Chyba ABS u BMW E36 Touring
PříspěvekNapsal: sob pro 07, 2013 3:26 am 

Diagnostika ma pravdu. To cidlo se obcas chytne, jako na potvoru zrovna kdyz se testuje :D Ja s tim jezdil skoro rok nez sem ho vymenil a od ty doby je klid.

PříspěvekNapsal: sob pro 07, 2013 1:51 pm 

jednoducho to čidlo vymeň, tu nieto čo radiť, opravit sa čidlo nedá.

PříspěvekNapsal: sob pro 07, 2013 3:14 pm 

Ahoj Kamarádi. Já to čidlo koupím a vyměním, o to nejde, mě šlo o to, že ty automechanici v tom servisu mi řekli, že to tím čidlem nebude, že čidlo buď funguje, nebo nefunguje a že si myslí, že je chyba někde jinde, nejspíš v čerpadle ABS a že řídící jednotka ABS neví jakou chybu má hlásit a tak že hlásí právě to pravé přední kolo. Jde mi i o to, jestli je možné, že to čidlo chvíli funguje a chvíli ne a jestli je pravda, že ta jednotka při chybě, kterou nešlo smazat hlásí automaticky to pravé přední kolo? Je těžké to čidlo vyměnit? Děkuju Vám za rady! Krásný den a mnoho šťastných kilometrů za volanty BMW přeje Pavel

PříspěvekNapsal: sob pro 07, 2013 9:44 pm 

Jak uz sem psal, jezdil sem s tim asi rok. Pres leto mi to svitilo skoro porad, prez zimu skoro vubec. Nekdy to po nastartovani zhaslo a rosvitilo se az po par set ujetejch metrech. Menilo se to nekdy v lete minulyho roku a od ty doby je klid. Vzhledem k tomu ze mi puvodni cidlo mechanik vratil fyzicky neposkozeny (bylo tam puvodni, skoro 20 let a 250 tisic km) tak vymena asi problem neni.
Samozrejme muzes mit smulu a muze to byt neco jinyho, ale ty cidla odchazej a je to ta levnejsi mozna zavada.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]