BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je pát čer 06, 2025 7:55 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv úno 14, 2013 4:30 pm 

Zdravím všechny BMW znalce. Rád bych vás poprosil o pomoc s rešerší, kterou jsem dostal za úkol provést. Jak napovídá název tématu, jde mi o použití elektrických čerpadel v chladícím okruhu (místo klasické pumpy poháněné řemenem). BMW je na tomto poli ze všech výrobců jednoznačně nejdále, protože elektrické pumpy montuje do motorů M54, N52, N53, N54, N55 a nejspíše i dalších již od roku 2004. Protože je najdeme zejména v řadách 3 a 5, rozhodl jsem se poslat svůj dotaz sem, snad to tak není úplně špatně.
O co mi jde: ani po značné době strávené googlováním a prohlížením katalogů náhradních dílů jsem zatím nebyl schopný zjistit, které typy čerpadel patří do které modelové řady vozidel. Objevil jsem celkem čtyři typy pump:
Pierburg CWA 200, Pierburg CWA 400, Continental Smart Coolant Pump, Continental Smart Coolant Pump 2. Skoro mi připadá, že v některých zemích se používají Pierburg a v jiných Continental, je to možné? Soudě podle fotek jsou připojovací rozměry a zástavbové poměry velmi podobné, takže by to možné bylo.
Hlavní problém je v tom, že jedna pumpa má hned několik číselných označení, pravděpodobně podle data výroby. Našel jsem tedy spoustu čísel, např.
Continental:
11 51 7 588 885
11 51 7 563 569
11 51 7 632 426
Pierburg:
11 51 7 568 594
11 51 7 586 925
11 51 7 604 027
Nevíte prosím někdo o hodně podrobném katalogu, který by kromě part number uváděl i označení výrobce (např. 11 51 7 586 925 = CWA200) ? Předem děkuji!

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]