BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je pát črc 04, 2025 11:45 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Manuální klima, teplotní čidlo
PříspěvekNapsal: sob lis 05, 2011 7:51 pm 

Lidi mam v autě manuální klima, ve čtvrtek jsem si auto přivezl, tak si ho zatím ošmatávám. Ale mam dotaz, jak je horní "foukání" tak pod tim je regulace vzduchu, ale když mam nastavenej na tom otočnym teplej vzduch a reguluju s klimou tak nechladí. Prostě klima nereaguje vůbec na teploty, který nastavim přímo na panelu klima...Musim teploty nastavovat pod tim "foukáním"

Je problém v klima ? třeba v náplni ? nebo klimakompresoru ?

Ještě mám dotaz, kde najdu venkovní teplotní čidlo ? Mám velký BC a funguje všechno jenom nejde teplota :D

E36 325TDS M51 montrealblau

Předmět příspěvku: Re: Manuální klima, teplotní čidlo
PříspěvekNapsal: sob lis 05, 2011 11:44 pm 

E36 - tepelne cidlo so zltym konektorom umiestnene za prednou hmlovkou na vodicovej strane (nafuk brzd na vodicovej strane) ked je poskodeny tak ukazuje vacsinou -37
sa da nahradit termistorom / tepelnym cidlom K 164 NK 00 4,7 Kohm
k tomu fukaniu neviem ci to chapem spravne ale ak mas koliesko nastavene na teply vzduch ide asi aj teply ked mas len na modrom ti pojde stale len studeny....vzduch...

PříspěvekNapsal: ned lis 06, 2011 11:23 am 

Díííík za odpověď to čidlo jsem našel už když jsem se koukal pod auto, myslel jsem si že to je právě to čidlo, ale radši jsem se ujistil

No s tou klimou, já to chápu že když otočím kolečkem pod saharem tak jde studenej a když otočim na druhou tak jde teplej, ale nejdou nastavit teploty na panelu klima. A ještě na čelní sklo fouká stále teplej a nelze regulovat...Nevim mam první E36 a nevim jak všechno pořádně funguje, proto se radši ptám tady :)

PříspěvekNapsal: stř lis 23, 2011 12:32 pm 

K té klimě: klima je jen na ochlazování. Já mam např. digiklimu a kolečko teplý/studený vzduch je mechanické tzn. je tam prostě nějaká klapka, která natvrdo přivádí buď teplý, nebo studený vzduch. Nevím jak u manuální klimy, ale u digitální když mám přepnuto na teplý vzduch, tak pokud dávám na panelu větší teplotu zvyšuje se intenzita foukání (tím i teplota) a naopak. Pokud mám kolečko na studený, tak jde prostě vduch studený.

Ofuk předních skel mi jde vždycky jenom maximálně horky vzduch, ať mám nastavenou jakoukoliv teplotu. Osobně to považuju za velmi nedořešenou věc. V zimě, nebo za deště se totiž kopkit rychle přetopí a je třeba pořád vypínát/zapínat ofuk okna.

PříspěvekNapsal: stř lis 23, 2011 8:34 pm 

Přesně to je ono o čem mluvíš, co trošku inženýři z mnichova moc nevymysleli, ten ofuk skla.

Ale na tu klimu mám tlačítko, kterým zapnu klimakompresor a pak samozřejmě chladí. A na kolečka teploty (na panelu klima) reaguje jen když je právě zaplá klima, ale furt mi neleze do hlavy na co je tam teda to kolečko :D když si nastavíš teplotu na panelu a potom musíš doladit teplotu kolečkem pod fukarem :?

A dokonce ta klapka by měla bejt mezi ventilátorem a potom mezi zbytkovým teplem z motoru. Co jsem se někde dočetl v manuálu.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]