BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je pát čer 06, 2025 7:37 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Přehřívání + chod ventilátoru
PříspěvekNapsal: ned srp 26, 2012 9:28 pm 

Zdravím chlapi,

jak napovídá nadpis mám problém s přehříváním u E36 M43B16, které jsem se pokoušel řešit výměnou chladiče za originál (byl tam narvaný z felicie :evil: ) a vyndaný termostat. Samotná výměna chladiče nepomohla. Nainstaloval jsem el.saharu protože viskospojka na mechanickém je KO, nespíná. Možná to je způsobeno tím, že chybí kolík uprostřed, který je přidržovaný pásem kovu.
Když se teplota blížila k červenému poli, tak jsem zapnul saharu. Teplota k mému nijak neklesala, více méně se ustálila. Podotýkám, že auto sálo na místě. A pak mi ještě přišlo divné, že sahara fouká vzduch z motorového prostoru před auto. Je toto normální? Pak mě napadá ještě vodní pumpa, ale při odvzdušňování vodu tlačila z chladiče přes odvzdušňovací otvor. Tak si s tím moc nevím rady... Jaké máte zkušenosti? Díky za jakékoliv postřehy

Greg

Předmět příspěvku: Re: Přehřívání + chod ventilátoru
PříspěvekNapsal: stř srp 29, 2012 6:43 pm 

Zdar

taky jsem resil prehrivani, ale u M42B18.Pokud mas dobre odvzdusneno, termostat a chladic+pumpu ok tak vrtule by se mela za chvili rozbehnout pri zapnuti klimatizace na prvni rychlost(sepne se mi na miste,pri jizde ne, asi staci napor vzduchu,nebo to nezaregistruju), pokud mas klimu a ventilator za chladicema-u motoru(muj pripad).Druha rychlost se spina pri prehrivani chladici kapaliny, treba v kolone pri popojizdeni, senzor na boku chladice.Kazdopadne auto by se melo uchladit na miste pri volnobehu bez rozebehnuti vrtule.Urcite to nefunguje na principu foukani vzduchu z mot. prostoru, ale naopak-neco tam mas spatne.
Podotykam ze mam vse original jak vymyslel vyrobce, takze bez el vrtule, ale klasicky visco spojka, asi proto ti tezko poradim cim to spravit.Me pomohlo procisteni kontaktu na visco spojce, vypadl s toho malyho vicka kam vedou kable strasnej heges, a vrtule fakci jak ma.Puvodne jsem myslel ze to je tim kolikem co popisujes, ale nebylo protoze se neda koupit samostatne, jen v celku z vrtuli a saharou v BMW za raketu v druhovyrobe za 4000.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]