Zdravím všetkých. Mám 318 tds Touring a nasledovný problém- keď mam v aute malo nafty (ešte do okamihu rozsvietenia sa kontrolky) pri jazde na príklad od kopca na 5, keď má taký prirodzený záber a slabší ťah, po podradení na nižší prevodový stupeň nestane situácia, ako keby mi došla nafta- žiaden ťah, rozsvieti sa kontrolka čerpadla, motor zdochne. Keď zastavím, musím motor veľmi dlho točiť- cca 15 až 30 sekúnd a potom sa nakopne a viem pokračovať bez akých problémov v jazde. Ale už sa mi to stálo aj viac krát po sebe. Aj nie vždy pri jazde do kopca- raz som podskočil na nerovností cesty vo väčšej rýchlosti a presne taká istá zrada. Deje sa to len keď mam ručičku ukazovateľa nafty v poslednom sektore. Ale hovorím- v nádrži je ešte určite min. 5 litrov nafty. Inak auto štartuje na prvý ťuk aj za studená aj za tepla. Aj pri mínus 10. Inak sa to nikdy nestavalo, len pri situáciach ako som popísal. ](*,) Už som menil filter nafty, kúpil som nejaké aditívum ktoré by malo prečistiť vstreky a palivový systém. Žiaden rezultát. Čo by to podľa vás mohlo byť? Čerpadlo? Voda v nádrži? Netesnosť systému? Plavák v samotnej nádrži? Ďakujem za každú radu.
|