BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je sob črc 05, 2025 10:51 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: E36/318 tds- Ako keby došla nafta
PříspěvekNapsal: pon dub 25, 2011 12:10 am 

Zdravím všetkých.
Mám 318 tds Touring a nasledovný problém- keď mam v aute malo nafty (ešte do okamihu rozsvietenia sa kontrolky) pri jazde na príklad od kopca na 5, keď má taký prirodzený záber a slabší ťah, po podradení na nižší prevodový stupeň nestane situácia, ako keby mi došla nafta- žiaden ťah, rozsvieti sa kontrolka čerpadla, motor zdochne. Keď zastavím, musím motor veľmi dlho točiť- cca 15 až 30 sekúnd a potom sa nakopne a viem pokračovať bez akých problémov v jazde. Ale už sa mi to stálo aj viac krát po sebe. Aj nie vždy pri jazde do kopca- raz som podskočil na nerovností cesty vo väčšej rýchlosti a presne taká istá zrada.
Deje sa to len keď mam ručičku ukazovateľa nafty v poslednom sektore. Ale hovorím- v nádrži je ešte určite min. 5 litrov nafty.
Inak auto štartuje na prvý ťuk aj za studená aj za tepla. Aj pri mínus 10. Inak sa to nikdy nestavalo, len pri situáciach ako som popísal. ](*,)
Už som menil filter nafty, kúpil som nejaké aditívum ktoré by malo prečistiť vstreky a palivový systém. Žiaden rezultát.
Čo by to podľa vás mohlo byť? Čerpadlo? Voda v nádrži? Netesnosť systému? Plavák v samotnej nádrži?
Ďakujem za každú radu.

Předmět příspěvku: Re: E36/318 tds- Ako keby došla nafta
PříspěvekNapsal: pon dub 25, 2011 11:08 am 
Moderátor
Moderátor

myslím že jsis naposledy sám odpověděl kde může být chyba....Ale začal by jsem diagnostikou, ta hodně napoví

Předmět příspěvku: Re: E36/318 tds- Ako keby došla nafta
PříspěvekNapsal: ned črc 03, 2011 12:05 pm 

mám stejný motor a taky mi to dělá! já to opravil nalitím půl nádrže a je to v pohodě...mám špatný čerpadlo vydává zvuk jakoby o sebe něco škrtalo a při otáčkách kolem 2000 to už je cvakání

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]