BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je ned čer 08, 2025 5:28 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř srp 25, 2010 5:12 pm 

caute chlapi chci se zeptat, koupil jsem 325tD, r.v. 92, s timže jsou špatne žhavičky, tak jsem jej vyměnil a stale nic!! strasne spatne startuje to je vzdycky nahoda jak to nastartuje, prisel jsem na to ze je mensi emulze v oleji na vicku,a pri startovani stale jen neco cvaka v motor. prostoru!!

MUZOU TO BYT POJISTKY ...protože zena s bmw jednou vyjela a blbnul ji blinkr, a jak vymenovala kdesi zarovku tak nahodou spojila dratky...pak kdyz chtela nastartovat tak se ji po vlozeni klice doi zapalovani tak ji ani kontrolky nenaskocily. az kdyz odpojila baterku tak pak to kontrolky spustilo ale od te doby je startovani nocni mura..spise bych rekl ze auto nestartuje ..misto nastartovani jen neco cvaka ---
DÍKY ZA RADU

PříspěvekNapsal: stř srp 25, 2010 6:42 pm 

Pokud auto dlouho stojí a nebo se nestačí přohřát, tak zkondenzuje voda v oleji a vytvoří se emulze. Cvakání obvykle dělá relé, když je vybitá baterka. Nabij jí a zkus to znova.

Toyota Land Cruiser 120 3.0 D4D - vyprošťovák - originální příslušenství BMW
ex. BMW e39 530d - dehťák

PříspěvekNapsal: stř srp 25, 2010 7:14 pm 

auto nestalo bylo denně v provozu, a baterka je asi před měsícem nova a nebyl adny problém.
JINAK MOC DIKY ZA POMOC,
TED SPISE VICE RESIM PROCM MI MOTOR PO DOBE KDY NASTARTUJE NEREAGUJE NA PLYN ..napadá vás něco nebo mužete mi někdo poslat nejaky kontakt na mechanika bmw ..aspon abych se ho zeptal popripade domluvil
Díky

PříspěvekNapsal: stř srp 25, 2010 11:29 pm 

Když je emulze v oleji a auto dlouho nestálo, tak je to vždy průser,odněkud ti tam teče voda. Taky sem měl občas emulzi v oleji, no později už pořád a taky mi to špatně startovalo. Dignoza? Fouklé těsnění pod hlavou mezi 5.a 6. válcem. Startovalo to špatně proto, že se voda dostávala do válců a když jsem to rozjel, kouřil jsem jak lokomotiva.Spotřeba vody 1l/2km. Speciálně o 2.5tds je známo, že tam moc rády praskaly hlavy válců. Nechci tě strašit, ale tohle bych prověřil.

PříspěvekNapsal: čtv srp 26, 2010 11:37 am 

Ok tak díky moc a mysliš že to muže mit i nejakou spojitost s tim že nereaguje plyn ..ja ho šlapu ale otačky stoji ...a když šlapu vice tak jakoby začne v motoru neco piskat a zhasne ...

DIKY ZA POMOC PETE

PříspěvekNapsal: čtv srp 26, 2010 2:00 pm 

Může to být tou vodou ve válcích , benzín to ještě rozdýchá, jetam zapoalovací svíčka, ale diesel asi ne. Samozřejmě může být, že se pletu. Jen uvažuju podle toho co jsem zažil u svého bavka.

PříspěvekNapsal: pát srp 27, 2010 1:52 pm 

no takže řikas voda jo? hm a co bys radil lajkovi jako jsem já?
myslíš že dokažu s tím něco udělat..jak si to řešil ty?
díky

PříspěvekNapsal: pát srp 27, 2010 5:04 pm 

Jako laik to dej prohlídnout nějakému skušenému mechanikovi. Pokud to je prasklá hlava, nebo těsnění pod hlavou, nic stím neuděláš. A pokud to je něčím jiným, tak tim líp.

PříspěvekNapsal: ned srp 29, 2010 2:08 pm 

pánové takže našel jsem si jednoho pána který mi auto zkontroloval ..dela sice v servisu ale mrknul mi na to doma mimo jejich ceny :D
zjistil že je v háji čerpadlo naftove ..aat si jej vyměním ..že to přemeřil a že se divi že mi to vubec při nastartovani jede ..prej to je to že šlapu na plyn a to nic :( takže vas prosim aspon o radu kde to čerpadlo najit a nelepši zpusob k vymene ..ale spiše by mi stacila fotka toho cerpadla nebo kde je umistene v motoru ...ja uz si s tim poradim
Díky !!

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]