BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je pon čer 09, 2025 1:42 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: BMW E91 320d
PříspěvekNapsal: stř čer 09, 2010 1:26 pm 

Sháním někoho, kdo vlastní BMW 320d r.v. 2006....potřebuji znát názor na tento model. díky :D
P.S. jsem tu nová - buďte milí, sím :mrgreen:

Předmět příspěvku: Re: BMW E91 320d
PříspěvekNapsal: čtv čer 10, 2010 4:52 pm 

Názory různých lidí jsou různé :lol: jde o to,že pokud ti to autko někdo vykreslí ve špatném světle,protože je na něj naštvaný,nebo jinou blbost,tak bych mu nevěřil. Zkus nějaké www recenze,je to nové " BMW ,tak by mělo být v dobrém stavu i dobré kvality,ty naše 20leté plechovky toho mají za sebou :shock: a taky pořád drží 8-) :D

PříspěvekNapsal: čtv čer 10, 2010 6:26 pm 

Přesně tak, všechno je o tom na jaké auto narazíš, kolik ma najeto, jak se kněmu choval předchozí majitel atd. Jestli tento byl prase,nestaral se o motor jak měl a dával mu záhul, tak tě to hned po koupi může stát pár desítek tisíc, že jo. Pokud víš, že s autem bylo zacházeno slušně, tak bych se toho nebál - fajne auto střední třídy s malou spotřebou..

Tady je recenze uživatele:
http://moje.auto.cz/rarsch/naftacek.html

PříspěvekNapsal: sob čer 12, 2010 10:17 pm 

tak jsem si ho přivezla, krásné poježděníčko ...vždycky je nějaké ale:)....takže jsem po 340 km dojezdila....z ničeho nic se mi rozsvítila oražovaná kontrolka přehřátí motoru a hned po 10 vteřinách tam naskočila červená na světelné křižovatce - auto bylo v naprostém pořádku, jako nové, nebylo bourané, lak originál a diagnostika neukázala vůbec nic, což zas není tak dobrá zpráva, protože teď už přichází v úvahu jen mechanická závada...pokud nic nenajdou, musí až k motoru a to nechci ani domýšlet...nemá s tím někdo podobné zkušenosti?

PříspěvekNapsal: sob čer 12, 2010 10:35 pm 

Děkuji za reakce a odkaz, pročetla jsem toho před koupí dost a stejně mi to nepomohlo:(
seděla jsem v něm jen čtyři hodiny a prostě jsem se zamilovala:) už přemýšlím, že ho nechám jen stát na zahradě, když mi řeknou, že je to motorem a budu si do něj chodit odpočinout, případně se večer kochat prosklenou střechou:) fascinují mě ty vychytávky - vše je domyšlené do posledních detailů - co vytýkám je to, že nikde nenajdeš ukazatel teploty vody -že něco není v pořádku zjistíš, až když je pozdě!

PříspěvekNapsal: ned čer 13, 2010 9:26 am 

niky84 píše:
tak jsem si ho přivezla, krásné poježděníčko ...vždycky je nějaké ale:)....takže jsem po 340 km dojezdila....z ničeho nic se mi rozsvítila oražovaná kontrolka přehřátí motoru a hned po 10 vteřinách tam naskočila červená na světelné křižovatce - auto bylo v naprostém pořádku, jako nové, nebylo bourané, lak originál a diagnostika neukázala vůbec nic, což zas není tak dobrá zpráva, protože teď už přichází v úvahu jen mechanická závada...pokud nic nenajdou, musí až k motoru a to nechci ani domýšlet...nemá s tím někdo podobné zkušenosti?

A kde jsi to kupovala, někde z bazaru? Kde to máš v servisu? Měla by to být nějaká skrytá vada, ne? :ugeek:

PříspěvekNapsal: ned čer 13, 2010 10:17 am 

Jo, zkusil bych to na skrytopu závadu, jestli je to z bazu.. Když to bude něco přiměřenýho, tak zaplatit opravu. Pokud ne tak vrátit.

Já to taky moc nechápu, že šetří zrovna na takovém místě jako je ukazatel teploty vody :|

PříspěvekNapsal: ned čer 13, 2010 10:50 am 

Chobot píše:
Jo, zkusil bych to na skrytopu závadu, jestli je to z bazu.. Když to bude něco přiměřenýho, tak zaplatit opravu. Pokud ne tak vrátit.

Já to taky moc nechápu, že šetří zrovna na takovém místě jako je ukazatel teploty vody :|

Počkat to jako že člověk nepozná že se auto přehřívá a pozná to až se přehřeje? to je divné ne ? .. :(

PříspěvekNapsal: ned čer 13, 2010 11:24 am 

BLACKB píše:
Chobot píše:

Počkat to jako že člověk nepozná že se auto přehřívá a pozná to až se přehřeje? to je divné ne ? .. :(

To nevim jak to funguje. Já mam ´blbou´ e36 kde je normální budík s teplotou, na kterém vidíš stále celé rozpětí od ´studena do spečena´
Niky84 píše : z ničeho nic se mi rozsvítila oražovaná kontrolka přehřátí motoru a hned po 10 vteřinách tam naskočila červená. Takže nevim. Teoreticky ti to nějak asi taky ukazuje rozdíl mezi
oranžová - je něco špatně
červená - smrt
ale divné je, že interval je mezi těmito dvouma režimama 10 sekund.
Prostě zlatý starý budíky.

PříspěvekNapsal: ned čer 13, 2010 4:58 pm 

přesně tak, zlaté staré budíky:) měla jsem před tím alfinu a musím říct, že s ní nebyl nejměnší problém, a přitom tuto značku každý hatí - teď mám bmw a takhle to dopadlo - kontrolku to prý nemá, volala jsem zoufalá na nostop servis a ještě pár známým a prostě to nepoznáš do té doby, dokud se to nezačně přehřívat...každopádně nefungoval větrák, nevím, jestli už od koupě nebo se přestal točit až po cestě
...v utorizovaném servisu to nemám, je to v Praze u nějakého známého, který dělá bmw
jinak kupované to bylo v neměcku v autobazaru ... už to mám rozjednané, tak uvidím, jestli bude ochoten jednat o slevě nebo o odstoupení od smlouvy - myslím si, že nebude ani reagovat -
vezměte si jaké je to u nás v ČR - do smlouvy napíšeš větu, že to kupuješ tak jak to stojí a leží a nikdo na tebe nemůže, žádné vrácení kvůli skrytým vadám neexistuje

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]