BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je úte čer 10, 2025 2:58 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Výměna prahu E36 sedan
PříspěvekNapsal: úte dub 06, 2010 12:45 pm 

Zdravím,
v nejbližší době mě čeká vyměnit levý práh na E36 sedan.

Chtěl jsem jen, jestli s tím někdo máte zkušenosti, jestli už to někdo dělal a poradil na co dát bacha, případně osvědčený postup.

A kdyby někdo o tom prahu i věděl.... :)

Díky.

Předmět příspěvku: Re: Výměna prahu E36 sedan
PříspěvekNapsal: úte dub 06, 2010 1:35 pm 

Měl jsem přijímacího technika, který raději měnil díly než je opravoval bylo to pro servis výhodnější, ale spousta prahů stačila opravit bylo by to někdy i za zlomek času co strávíš výměnou. A nemusíš se bát že narušíš nějaké další plechy, které by potom začaly kvést. Když se s tím nebudeš chtít moc zdržovat tak místo hladkého prahu udělej hrubou strukturu tlumexem hodně to schová a krom toho že to je i moderní vypadá to pěkně, jedno balení vyjde kolem 2-3 stovek a stačí na oba prahy. Nejde o odfláknutí práce místo výměny, ale o jednoduší funkční alternativu. Píšu to proto že se spoustě lidí řekne vyměň to nové je nové a člověk v nevědomosti se pustí mnohokrát do složité věci pro třeba jen jedno prorezlé místo. Nepředpokládám že by jsi měl s takovými to věcmi zkušenosti podle toho co píšeš takže chci říct že jsou i jiné alternativy.
Jinak práh v kelly vyjde na 1340 s DPH (myslím si že kdo má také slevu tak ho koupí kolem 1000-1100), takže pokud by jsi šel cestou výměny stáhni si servisní manuál měli by tam být snad i průřezy prahem (jak i kde jsou jednotlivé plechy spojeny a kde jsou body) pak podle koupeného prahu zjistíš kde má být napojený, takže kde se bude řezat a kde odvrtávat body (na to je speciální vrták jinak se to dělá z 8ky vrtáku, který se přebrousí ze 120° na 175-180°, ale se špičkou uprostřed jako mají vrtáky na dřevo, někdo to dělá obyčejným že to stačí, ale až okusíš nedáš ho z ruky).

PříspěvekNapsal: úte dub 06, 2010 1:44 pm 

Když jsem zvedal auto při výměně kola orig. heverem, tak se mi celý práh pod vahou auta propadl a zasáhl i do kastle... odpoledne po práci udělám fotky toho jak to vypadá.. Byl bych rád, kdybys poradil, jestli opravit/vyměnit. Večer sem dodám fotky. Prozatím dík.

PříspěvekNapsal: úte dub 06, 2010 1:58 pm 

CLZ-CV píše:
Když jsem zvedal auto při výměně kola orig. heverem, tak se mi celý práh pod vahou auta propadl a zasáhl i do kastle... odpoledne po práci udělám fotky toho jak to vypadá.. Byl bych rád, kdybys poradil, jestli opravit/vyměnit. Večer sem dodám fotky. Prozatím dík.

Jestli že se si auto propadlo z orig heveru tak upřímně práh by mě zajímal až jako poslední, protože to je jen krycí plech, který nenese zátěž.
http://obchod.autokelly.cz/imageview.as ... 412362.jpg
ty budeš potřebovat tu nosnou část a tu asi těžko seženeš jinak než origo a je otázkou až kam to máš shnilé. Nebo jen ulomené

PříspěvekNapsal: úte dub 06, 2010 2:02 pm 

Tak jsem to také zamýšlel..;) Večer podle foto uvidíme dál...

PříspěvekNapsal: ned kvě 09, 2010 5:03 pm 

Cau rozrezavam sedana E36 a prahy mam v poradku muzu ti jej nafotit pokud ti to nejak pomuze .myslim ze by sme se nejak domluvily za ten kousek co potrebujes. Teda jetsli ho jeste shanis.
Jinak kdyby nekdo potreboval neco s karoserie SEDAN E36 r.v. 94 barva cosmoschwarz tak pište ..zatim je vše k mani ...od kapoty az po zadni viko!!

PříspěvekNapsal: stř kvě 12, 2010 5:19 pm 

Co by si chtel za dvere u ridice? Kamarad je ma shnile... :)

PříspěvekNapsal: stř kvě 12, 2010 6:55 pm 

prodávám komplet 4x dveře nastrojene s manual. oknami BEZ TAPECICH !! za 2000kč ..možna dohoda !!
domluva v SZ

pokud by mel nekdo zajem o komplet dveře za jinou cenu tak se da domluvit ..jsem ochoten slevit podle rychlosti odběru !!
Jinak kastle zatim kompletni ..mam v planu celu hlavni kostru E36 rozrezat ale kdyby mel nekdo zajem o nejake casti tak staci napsat a po domluve mohu odrezat podle vasi potreby !!

díky Rajce:D

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]