BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

 

Právě je pát dub 19, 2024 1:17 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: E36 318Ti compact 140HP of Bea :-)
PříspěvekNapsal: čtv kvě 10, 2012 2:25 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř úno 03, 2010 8:57 pm
Příspěvky: 149
Bydliště: Praha
Rozhodla jsem se, že svého mazlíka nenechám v pozadí, pro mnohé může být sice jen pouhou "nákupní taškou pro ženy" nebo jak také často slýchávám "nepovedenou E36" ale v mých očích je to úžasné auto více tváří, které má svůj příběh, respekt a řekla bych i duši... Jako nezávislý člověk, který není automechanik, ale k autům přistupuje se zájmem a citem - možná by se dalo říci běžný uživatel se smyslem pro požitek z jízdy a funkčnosti vozu si dovolím hodnotit E36 jako (pro mně) jedno z nejkrásnějších a v neposlední řadě logicky, kvalitně a důmyslně dosud vyrobených BMW. Pro někoho halda starého šrotu s vysokou spotřebou a drahými náhradními díly - pro mně na základě zkušeností mnohostranně úžasné auto. Nových "trojkových" BMW u nás jezdí nespočet a denně je dá se říct přehlížíme, protože jsou v porovnání s ostatními vozy stejné třídy téměř obdobné - díky své oblíbenosti se staly všedními (tím proboha nechci v žádném případě hanit nové modely BMW, vysoký prodej je pouze důkazem kladných vlastností...), ale když jede po silnici naleštěná, udržovaná a originální E30 nebo E36, mnozí z Vás by lhali, kdyby tvrdili že je "nepraští" do očí... :-) Jsou prostě nádherné - ty ostré a temperamentní tvary, pro mně jedny z posledních designů "pravého a neohroženého" BMW... Dá se říci, že na své stáří je k sehnání s veškerou běžnému uživateli potřebnou výbavou, nestojí "statisíce" a když člověk nenarazí zrovna na kousek po 18-letém "městském závodníkovi" nebo "drifterovi" (co je rád, že natankuje za 200Kč a protože mu na údržbu logicky z kapesného nezbyde, auto dojezdí až do téměř úplného zničení) může se stát velice spolehlivým, vděčným a osobitým dopravním prostředkem, který se umí tvářit jako běžné auto a zároveň dokáže překvapit, když vycení zuby a zahodit všední stereotyp běžných, k životu nutných cest. Je to skvělé být majitelem vozu, který nestojí roční výplatu, jeho údržba je dostupná lidem s průměrným platem, náhradní díly nejsou drahé a k sehnání je i nespočet použitých dílů, díky tomu -podle mně- úspěšně odolává zlodějům a zároveň neunikne jedinému zvědavému pohledu procházejících lidí pro svojí výjimečnost a postavení mezi vozy vyrobené ve stejném období...
Tento článek není psán jako chvála na moje auto, ale jako nezávislý a nezaujatý názor mně samotné na E36, kterým bych chtěla probudit v lidech, kteří jsou jejich majiteli snahu zachovat zbylé udržované, natož speciální kusy v co nejlepším možném a hlavně originálním stavu a přistupovali k nim s citem a ohleduplností, abychom dokázali dopřát zakusení nebo oživení pocitu z jejich jedinečnosti a krásy sobě a třeba možná i jiným lidem z generace budoucnosti, pro kterou možná již nebudou běžně dostupné a to na co nejdelší možnou dobu. Průměrné věci přijdou a odejdou a nikdo si skoro ani nevzpomene... Doufám ale, že dle většiny názorů ostatních mezi ně rozhodně NEPATŘÍ E36-ka ;) Jaký by to bez ní svět byl... :?: :)
Konkrétně k mému vozu - myslím, že všichni z BMW fóra budou již podle označení moc dobře vědět, o jaký vůz se jedná, takže není třeba nic dalšího dodávat :) Fotografie jsou k nahlédnutí v odkazu pod textem a u fotografií jsou v popiskách i veškeré parametry, informace i moje zkušenosti ;) Odkaz je původně vytvořen v duchu inzerce, ráda bych časem vyměnila (popřípadě dokoupila) za E36 320i coupé v obdobném stavu a po stejně svědomitém majiteli jako je můj compact :lol: ;)

http://terrorofdarkness.rajce.idnes.cz/ ... Ti_COMPACT

Obrázek

_________________
Bea´s Darling E36 318Ti compact nicknamed "Terror of Darkness"
..."Love the E36 until we have time to"...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: E36 318Ti compact 140HP of Bea :-)
PříspěvekNapsal: stř zář 26, 2012 12:39 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon říj 19, 2009 9:12 am
Příspěvky: 87
Bydliště: Praha
kde se dá sehnat nálepka co máš na kufru?

_________________
ex e34 525i Diamondschwarz
ex e34 525i Delphinmetallic
ex e34 525i Silvermetallic
now e36 323i Cupe Carbonschwarz M-paket, Bilstein B8 Sprint + LOWTEC, Debaffled Airbox + Simota, Brembo MAX
+ VW Golf 1.9TDi


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: E36 318Ti compact 140HP of Bea :-)
PříspěvekNapsal: pát zář 28, 2012 9:38 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř úno 03, 2010 8:57 pm
Příspěvky: 149
Bydliště: Praha
Zadej v google nálepka I am the stig a vyjede Ti toho spousta :)
Me asi před týdnem napadlo sloupnout písmenko S a G a vzniklo mi z toho I am the Ti :lol:

_________________
Bea´s Darling E36 318Ti compact nicknamed "Terror of Darkness"
..."Love the E36 until we have time to"...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
phpBB SEO