BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

 

Právě je pát dub 19, 2024 9:43 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř pro 18, 2019 2:53 pm 
Offline

Registrován: úte pro 31, 2013 12:14 pm
Příspěvky: 20
Čtu jeden PR článek za druhým ohledně čisté elektromobility z uhelných elektráren. Teď promluvil hlavař z VW a přiznal, že reálná úspora emisí je zhruba 15% oproti spalováku. Neni to málo při investici o 300 - 500 000 Kč vyšší? Sám jsem elektromobilem jel a musím uznat, že jízdní projev je moc hezký a auto je pro důchodce naprosto jednoduché na ovládání.. Taky sleduju tu fanatickou smršť kolem Tesly a youtube plnící si tím jak se to celé rozpadá před očima. Sám osobně nevím co si o tom pohodu na baterie do mobilu myslet.

Co si o tom celém myslíte? Je před náma velký přerod společnosti v nové lepší elektrické zítřky?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv led 09, 2020 8:08 pm 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: ned říj 11, 2009 10:38 pm
Příspěvky: 569
Je to pekny pruser. Bateriovy elektromobil nemuze nahradit klasicke auto ani omylem. I kdyby se nejakym zazrakem objevily baterie, ktere budou mit treba 4x vetsi kapacitu a pujdou radove rychleji nabijet (coz i kdyby je vymysleli zitra, tak je to tak 20 let dostat to na trh), tak to porad dojede na tom, ze neni infrastruktura. Navic pokud se ma nabijet fakt rychle (pominu fyzikalni omezeni jako ze nabijeci proces ma ztraty a tedy se to zahriva, takze od urciteho prikonu je to neuchladitelne), tak jsou treba obrovkske prikony. A uz vidim, jak ke kazde "benzince" povedou draty VN. A i s prikonem v radech stovek KW to nebude trvat minuty, ale porad desitky minut...

Elektromobilu je v CR par a uz jsou pripady ze si nekdo na vesnici koupi elektromobil a vyhazuje nabijenim jistic cele vesnici.

Osobne si myslim, ze jedina mozna cesta, na soucasnych technologiich, je elektromobil s vodikovym palivovym clankem. To kombinuje vyhody elekomobilku i klasiky (natankuje se za par minut).

Rozhoduji o tom lide, kteri o tom nevedi naprosto vubec nic a vlastne je jim uplne jedno kam to pujde, hlavne aby zustali u koryt. Tzn radeji vyhovi nejakemu retardovanemu aktivistovi, protoze ten hlasite rve a je to videt. Navic ekologicky to neresi nic, jen se presune komin kus vedle.

A pruser je to na vice rovinach, evropske automobilky tim ztrati konkurenceschopnost (investice do neceho, co nikdo nechce a neni moc cesty zpet) a je dost dobre mozne, ze je to polozi. Asie a USA se nam jen smeji, jaky jsme tady idioti. Cele tohle zelene silenstvi bude mit za nasladek hodne velkou financni krizi, ktera nepujde vyresit natisknutim penez.

_________________
E39 540i


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
phpBB SEO